Jeg har fått sponsor!!!

Vil først og fremst bare si det at jeg har passert 3000 lesere :D Dette er utrolig gøy!!!

Gaver og Glass er en hobby butikk i Kongsvinger. Dette er en butikk med alt mulig, de har alt man trenger. Dette er butikken jeg bruker når jeg trenger nytt utstyr, da de har alt!! Det er utrolig god kvalitet på produktene dems, og det er faktisk billigere der enn hos flere av nettbutikkene når det kommer til bakeutstyr. Denne flotte butikken har idag blitt min sponsor, i bytte mot at de får bruke mine bakeverk som promotør på sine sider, noe som er utrolig gøy!! Deres hjemmeside er http://gaverogglass.no/, og deres facebook side finner du her https://www.facebook.com/pages/Gaver-og-Glass/394460467244768?fref=ts. For de som er i nærheten anbefaler jeg også å ta turen innom butikken dems som man finner i Gågata 16, Kongsvinger.

 Dette er mitt utstyr så lang :) Jeg bare elsker Gaver og Glass!!









Hele Norge baker konkurranse

Nå er jeg med i hele norge baker sin bakekonkurranse. Mitt bidrag er min hestekake, da jeg ikke har noen andre bilder av kakene mine og meg! Som en student har jeg ikke råd til en kjøkkenmaskin, men dette hadde kommet flott med når jeg baker så mye som jeg gjør. Jeg hadde satt veldig stor pris om dere hadde vært så snille å stemt på min kake :)

Klikk her: http://www.tv3.no/helenorgebaker/konkurranse

Her er bidraget mitt!!

Stem, stem, stem!!!



Hvit Sjokolade & Lemon Curd Makroner

Hei søte lesere :) Idag har jeg laget makroner. Dette har jeg laget 2 ganger før. Jeg har egentlig vært ganske skeptisk til makroner, det er noe med det som jeg ikke ELSKER. Første gangen jeg laget makroner fulgte jeg en oppskrift jeg fant på nettet, hvor det stod at man skulle koke mandlene slik at skallet datt av. Det skulle så tørke i 24timer, noe jeg lot det gjøre. Da jeg kverna mandlene ble de ikke ordentlig mel, men smuler. Jeg prøvde fortsatt å lage røre av mandel "smulene". Disse ble veldig stygge, men faktisk veldig gode. Andre gangen jeg laget det, prøvde jeg med vanlige mandler med skall, og disse ble litt finere, men da med brune flekker. Da jeg tok ut makronene var de veldig fine, menikke helt ferdige da de sank sammen. Disse var også ganske gode, men ikke helt ferdige inni. 

Idag har jeg endelig klart å lage noen ganske så fine makroner, enda det var noen sprekker i de. Jeg er veldig glad i hvit sjokoladekrem og veldig glad i sitroner. Derfor valgte jeg å lage hvitsjokolade krem og lemon curd. Da jeg ikke har kjøkkenmaskin og jeg ikke ble fornøyd med kverna mandler, kjøpte jeg mandelmel. 

Dette trenger du:
200g mandelmel
400g melis
220g romtempererte eggehviter 
8ss sukker

Du kan fylle makronene med det fyllet du liker best. Oppskrift på hvitsjokoladekrem finner du her, og oppskrift på lemon curd finner du her.

Sikt mandelmel og melis minst to ganger. Bland deretter eggehviter i en annen bolle og tilsett litt sukker omgangen. Pisk eggehvitene til du kan ha bollen opp og ned uten at det renner ut. 

Farg røra i de fargene du vil ha. Bruk en sprøytepose og legg røra på makronbretter. La røra ligget romtemperert i minimum 60minutter, da dette danner skorpa på makronene. 

Stek makronene på 150grader i ca 10-15minutter. 

Lag deretter ønsket fyll, og når makronene er avkjølt har du på fyll. 



Slik ble de. De blåe makronene ble litt rare i fargen, men veldig fornøyd med de røde. Disse er fylt med hvit sjokoladekrem, fikk ikke tatt noen bilder av de med lemon curd. Begge typene smakte ganske godt, men litt mye marsipan smak for min del :)






Lemon Curd


Lemon curd er utroolig godt og kan brukes på mange forskjellige måter.

Dette trenger du:
1dl sitronsaft
75g sukker
4 eggeplommer
60g usaltet smør
400g Philadelphia kremost naturell (jeg bruker 300g)

Bland alle ingrediensene i en kjele, utenom kremosten. Kok opp til røra blir tykkere, og avkjøl i fryseren. Når røra er god og tykk, blander du det med kremosten. 

Hestekake

En på jobben lurte på om jeg kanskje kunne lage en heste-konfirmasjonskake. Jeg prøvde dette og laget en ganske liten versjon. Jeg laget bare vanlig sukkerbrød da jeg bare skulle øve meg, og det kommer en oppskrift på hvordan man lager heste kaken litt senere. Her er hvertfall slik kaken ble seende ut :)



Hjerte suksessterte

Suksessterte er en kake som både jeg og kjæresten er utrolig glad i. Ville ikke lage en stor kake, så laget kaken i min nye mini hjerte form. 13cm form.
Oppskrift på suksessterte finner du her.
Hjerte mandelbunn :)

Kjæresten ville prøve med litt sjokolade på kaka :) Dette er bare vanlig smelta melkesjokolade. Ble veldig godt.

Slik ble resultatet :) Syntes den ble utrolig søt!!


Mississippi Mud Pai Iskake

På mylittlekitchen fant jeg en oppskrift på mississippi mudpai iskake. Denne så utrolig god ut, så jeg prøvde å lage den:) da det bare er meg og kjæresten er i hus så laget jeg kake i min mini hjerte form på 13cm. 

Dette trenger du:
Dots bunn:
2pk med dots
80g smør

Cookie Dough:
85g smør
100g Sukker
50g Brun Sukker
1ts Vaniljesukker
1Egg
130g mel
1/2ts natron
150g hakke melkesjokolade

Cookie dough iskrem:
3Eggeplommer
1dl Sukker
3dl Kremfløte
1Vaniljestang
1porsjon cookie dought

Sjokoladeganache:
100g mørk sjokolade
50g Fløte

Knus oreokjeksen, bland den knuste kjeksen med smør og trykk den godt i en form. (24cm)

Lag cookie doughen:
Ha det brune og hvite sukkeret, og smøret i en bolle.
Bland smøret og sukkeret godt sammen. og tilsett vaniljeekstrag og egg.
Tilsett deretter mel og natron og bland alt godt sammen. 
Pakk deigen godt i plasfolie og la den ligge i kjøleskapet til du trenger den

Cookie Iskrem:
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett deretter vaniljefrø fra vaniljestangen.
Pisk fløten til krem i en annen bolle, og bland det sammen med eggedosisen.
Lag små kuler med cookie doughen og bland det sammen med kremen. 
Hell det over dots bunnen og sett i fryseren.

Sjokoladeganache:
Kok opp fløten eller i mikroen. Tilsett deretter sjokoladen og bland til all sjokoladen er smeltet.
La den avkjøle seg litt før du brer den over iskaken og sett den tilbake i fryseren.

Smelt deretter hvit sjokolade og bre over kaken som pynt.


Litt usikker på hvorfor, men isen laga bobbler i sjokoladen. 


Den ble litt rennende, men orka ikke vente lengre. Den stor i frysa i over 6timer, og var fortsatt ikke helt fast. Men den ble utrolig god :) 

Kjæresten er ikke noe glad i hvit sjokoladekrem, så han endte opp med å spise restene av dots blanding og is blandingen, det syntes han var kjempe godt!!









Vannbakkels

Vannbakkels har jeg aldrig bakt, eller tenkt på å bake, før jeg så det på hele Norge baker. Siden det så så enkelt ut så bestemte jeg meg for å prøve meg.

Dette trenger du:
2,5 dl vann
125g smør
125g mel
4 egg

Pynt:
Fløte
Bær
Sjokoladeganache

Kok opp vann og smør. Ta vannet bort fra stekeplaten og ha i melet. La røra avkjøle seg og bland inn deretter ett og ett egg. Bland godt. Ha røra på den måten du vil på et bakepapir. Vi ville ha avlange og  tynne vannbakkels.

Når vannbakkelsa er avkjølt pynter du det slik du vil ha det. Kjæresten ville ha sjokoladeganache, og jeg ville ha en enkel krem. De ble utrolig gode:)



Slik ble de seende ut, og smakte utrolig godt :) Veldig fornøyd!!


Suksessterte

Jeg har idag passert 2000lesere!! Dette er utrolig gøy. Spesielt siden det bare er 26dager siden jeg startet å blogge!! Dette feirer jeg med å lage favorittkaken min, suksessterte!! Dette er en utrolig enkel og fantastisk god kake!

Dette trenger du:

Kakebunn:
150g malte mandler
150g melis
4 eggehviter

Frosting:
4 eggeplommer
1dl fløte
125g sukker
150g smør
1ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 160grader.

Bland eggehviter så det blir stivt. Ha deretter i malte mandler og melis. Bland alt godt sammen, og ha i en rund form. Jeg pleier å bruke en 20cm form, men hadde bare 24cm så kakebunnen ble litt tynnere en vanlig. Ha kaken i stekeovnen i ca 20-25 minutter. Hvis man bruker en 20cm form burde den stå litt lengre. Bruk en gaffel (eller pinne) og stikk den i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig. Den skal være helt tørr når du tar den ut igjen. 

Ha alle ingrediensene til frostingen i en kjele, utenom smøret. Bland alt sammen godt før du setter den på kokeplaten. Kok kremen på middels varme til den tykner. La kremen avkjøle seg godt. Ha smøret i en bolle og bruk en mikser for å gjøre smøret ordentlig fluffy. Når kremen er ordentlig avkjølt ha du det i bollen med smøret. Bland smøret og kremen godt sammen! 

Tips!! Kakebunnen må være ordentlig avkjølt før du tar på kremen, hvis ikke så smelter den. 






Jeg beklager for veldig dårlige bilder!! Jeg må ta bilder med iphonen da jeg ikke har fungerende kamera!

Hvit Sjokolade Cupcakes

Har fått helt dilla på hvit sjokoladekrem og alt med hvit sjokolade. Fant en oppskrift på passionforbaking på cupcakes med hvit sjokolade og tenkte at DET må jeg prøve!! :)

Dette ga meg kjangsen til å øve litt på å pynte cupcakes, så lekte litt med litt forskjellige ting :) 

Dette trenger du:
100 g smør
165 g sukker
2 egg
200 g mel
1 ts. bakepulver
125 ml melk
100 g smeltet hvit sjokolade
Sett stekeovnen på 180grader.

Bland romtemperert smør og sukker sammen. Ha deretter i ett egg og bland i 1-2minutter. gjør dette med begge eggene.
Bland deretter mel og bakepulver og ha i røra. Tilsett melken og bland alt godt sammen. Smelt hvit sjokolade og ha dette også i røra. Når alt er blandet godt sammen har du det i cupcakes former. Stek de i ovnen i ca 20minutter.

Jeg laget også hvit sjokoladekrem, oppskrift på dette finner du her

Her er dagens resultat :)










Boston Cream Pie Cupcake


Fant en oppskrift (til) på passionforbaking som fristet utrolig. Manuela(passionforbaking bakern) fant denne oppskriftet i Martha Stewart sin oppskrifts bok. 

Dette trenger du:
2,5dl mel
1 1/2ts bakepulver
1/2ts salt
1dl melk
6ss smør
3 stor egg
2dl sukker
1ts vaniljesukker
Vaniljekrem eller vanlig krem. Eller annen frosting.

Varm opp stekeovnen på 200grader.
Bland sammen mel, bakepulver og salt i en liten bolle.
Varm deretter opp melk og smør over et vannbad.
Bland deretter sukker og egg til en luftig eggedosis. 
Bland deretter inn det tørre.
Ha i melkeblandingen litt og litt, og bland alt godt sammen.

Nå cupcakesa er ferdig kan du enten skjære cupcaken i to og ha kremen i midten, eller sånn som jeg gjorde og to cupcakes oppå hverandre. Dette gjorde jeg fordi mine cupcakes sank litt ned i midten, så de ble ikke så store. 

Ha smeltet sjokolade på toppen :)

Stekte cupcaksa mine litt lenge. (Glemte at de sto i ovnen:p) 
Slik ble den hvertfall seende ut, og den smakte helt heavenly :)






Chocolate Chip Cookies

Chocolate chip cookies er utrolig godt, og så utrolig enkelt:)

Dette trenger du:
225g smør
150g sukker
150g brunt sukker
2store egg
1ts vaniljeessens
1ts natron
320g mel
350g kokesjokolade

Ha stekeovenen på 180grader.
Pisk smøret sammen med brunt og hvitt sukker til det blir luftig. Tilsett deretter eggene mens mikseren går. Ha deretter i vaniljeessensen og natron. Bland inn melet og grovhakket sjokoladebiter. Sett deretter deigen i kjøleskape i 30minutter.
NB! Kakene flyter en god del utover så de må ha litt avstand på brettet. Jeg brukte makronbrett og dette fungerte veldig bra! 



De ble utrolig gode, veldig godt med litt snacks til kvelden :)






Marshmallow Fondant


Dette trenger du:
200g marshmallows
2ss vann
2ss Flott matfett
300g melis

Smelt marshmallow`en sammen med vann i mikroen eller over et vannbad.
Rør deretter inn matfettet. Ha deretter i litt og litt melis. Når fondanten er ferdig kan du bre den med plast og oppbevare den i romtemperatur hvis du ikke skal bruke den med en gang :)




Cake Pops

Cake pops er noe som har fristet å lage ganske lenge, men har ikke hatt utstyr til. Nå har jeg endelig prøvd det, og jeg er ganske fornøyd med resultatet, selvom de ikke ble perfekte. Det var utrolig enkelt å lage selve popsa, men det å dekorere de ordentlig ble litt klissete :p

Dette trenger du: 
1/2 porsjon med brownies eller sjokoladekake (Oppskrift på brownie finner du her)
1/2 porsjon sjokoladekrem (Oppskrift finner du her)

Når brownisen er ferdig, deler du den i biter og blander med sjokoladekrem, eller annet fyll man vil ha.
Jeg blandet med en håndmikser, og dette fungerte veldig bra. Når du har blandet dette godt triller du kaka i små rundinger. La popsa ligge i frysa i ca 15minutter.

Smelt sjokoladen og ha over popsa, og pynt som du vil.

Jeg brukte både hvit kokesjokolade og vanlig melkesjokolade på mine pops, og pyntet enkelt med noe jeg hadde i skapet.

Dypp pinnen i sjokolade og stikk den godt inn i popsen. 









Pynten er fra Dr. Oetker.
Pinner og små former er fra Kitch`n.