Oreo Cupcakes

Oreo er en kjeks de aller fleste liker ganske godt, og sammen med noe annet blir kjeksen enda bedre!! 
Igår hadde vi familie grilling og da tenkte jeg jeg skulle prøve en oppskrift fra Passion4Vintage

Dette trenger du:
Cupcake:
150g smør
220g sukker
3egg
1ts vaniljeekstrakt
2ts kakao
2ts bakepulver
280g mel
2dl kulturmelk

Frosting:
200g kremost
120g smør
400g melis

Totalt 3 pakker med oreo kjeks til cupcakes og frosting.


Start med å piske sukker og smør så det blir luftig.

Tilsett deretter ett og ett egg og visp godt.


Ha deretter i vaniljeekstrakt og bland godt.

Bland alt det tørre i en bolle og tilsett deretter dette og kulturmelk om hverandre i røra.

Jeg brukt disse herlig cupcake formene fra Manuela!!


Del oreo kjeksen og ta ut det hvite. Er veldig lett hvis du gjør dette med en kniv.

Legg oreo kjeks i bunnen av formene.


Legg deretter i røra. Sett i ovnen og stek på 170grader i 20minutter.

Lag frostingen mens cupcakesa steker. Start med å ha smør, melis og kremost i mikser og bland godt.

Ha deretter i knus oreo.

Når cupcaksa er avkjølt tar du på frostingen.


Jeg endte opp med å klæsje på kremen da jeg trakk en visdomstann på dagen og hadde utrolig vondt!!

De smakte veldig godt, sa hvertfall gjestene. Jeg fikk ikke smakt selv da jeg kun drikker suppe gjennom sugerør om dagen...






Pasjonsfrukt dessert!

God kveld søte lesere! 

Her om dagen kom jeg over en annen bakeblogg som jeg forelsket meg i med en gang. Bloggen er www.passion4vintage.com, dette er en blogg som handler om alt mulig! Bloggen er drevet av Ingrid som er utrolig flink. Bloggen hennes er en stor inspirasjon, og det er utrolig mye som frister :) Har allerede prøvd to av hennes oppskrifter. Den ene laget jeg idag, og det var noe helt nytt for meg! 

Dette trenger du:
8Pasjonsfrukt
6eggeplommer
3eggehviter
1 beger Creme fraiche 
150g sukker + 3ss sukker

Start med å skrape ut kjøttet.

Ha kjøttet i en kjele,

Sammen med eggeplommer, sukker og creme fraiche.

Varm opp røra under svak varme. Varm til den får et tykt, smooth utseende. 

Sil ut frøene,
Og sett resten av røra i kjøleskapet til av kjøling.

Lag marengs av 3ss sukker og eggehvitene.

Visp inn pasjonsrøra i marengsen med store omrøringer.


Hell i små dessertbeger, jeg brukte store shotteglass :p Og la de kjøle seg i kjøleskapet i ca 2timer.

Pyntet med sjokolade. Kan også pyntes med forskjellige bær og hva enn du måtte ønske:)

Pyntet også noen med pasjonsfruktsfrø.

Dette var en veldig interessant dessert. Det er litt utenfor min komfor sone med tanke på smak. Jeg har egentlig aldri smakt på pasjonsfrukt, men denne desserten var overaskende god. I min nærmeste familie var det litt delte meninger. Mamma likte den veldig godt, mens kjæresten og broren min var litt skeptiske. Den er litt mer "voksen" i smaken, enn mye av det andre jeg lager :) 
Prøver du denne oppskriften, fortell meg gjerne hva dere syntes :)



Super enkel ostekake!

Mamman min lurte på om jeg kunne lage en kake som hun kunne ha med på jobben, og da valgte jeg å prøve en ny variant av ostekake.
Lagde en vanilje og sitron ostekake med moreller på toppen. Dette er en utrolig enkel kake!!

Dette trenger du:
Bunn:
1pk bixit havrekjeks
140g melange

Ostefyll:
1pk sitrongele
1pk Philadelfia orginal (300g)
2dl melis
2ts vaniljesukker
1 boks lettrømme
3dl fløte

Topp:
1pk sitrongele
Moreller

Start med å ha bixit kjeksen i en bolle.

Knus det godt.

Smelt ca 140g melange.

Tilsett smør i kjeksen, bland godt.

Ha kjeksen i ønsket form og trykk godt ut i kantene. Sett formen i frysa.

Lag sitrongele. Instruks på pakken, men bruk halvparten så mye vann.

Bland sammen philadelfia osten, melis og vaniljesukker.
Rør deretter inn rømmen.
Lag krem av fløten i en separert bolle og tilsett deretter kremen i osteblandingen.

Rør deretter inn den avkjølte geleen.


Hell den ferdig blanda røren over kjeksen. 

Sett tilbake i fryseren.

Vi er heldige og har ett morelltre i hagen, så jeg gikk bare ut og plukket noen.

Bruk et sugerør til å få ut steinen. Trykk sugerøret forsiktig igjennom morellen.

Til slutt lager du siste gelepakken, med halvparten så mye vann og lar den avkjøle før du har den på toppen av kaken. Ha deretter på moreller på toppen av kaken. Og sett kaken i kjøleskapet.

Jeg laget en mini-versjon av kaken da jeg ville ha litt selv. Fikk ikke tatt bilde av den store kaken, men slik ble den lille kaken seende ut. Utrolig god!! Alle på jobben til mamma var stor fornøyde!




Cookie Dough Ice Cream

I Hellas spiste vi en del Ben n Jerrys Cookie Dough is. Denne isen falt vi alle sammen for, så jeg bestemte meg for å prøve på dette. Brukte oppskriften på Chocolate Chip Cookies da dette er kjeks vi også alle sammen likte :)

Dette trenger du:
3 egg + 2eggeplommer
230g sukker
1 vaniljestang
5dl kremfløte


Start med å ha egg, eggeplommer, sukker og vaniljefrø fra vaniljestangen i en bolle. 

Sett dette over ett vannbad... 

og lag deretter eggedosis over vannbadet.

Ha deretter i fløten i en annen bolle og visp til krem.

Ha kremen i eggedosisen.

Lag små kuler av kakedeigen og ha i frysa i minst 6 timer, gjerne over natten.

Hadde ikke mye cookie dough i isen.


Slik ble isen seende ut. Utrolig god smak, utrolig god vaniljesmak.

Lillebror fikk til og med med kjeks!