Chocolate - Peanutbutter Fondant

God Sommer til alle som fremdeles besøker bloggen :) 

Jeg ser at i mitt ´fravær´ er det veldig mange som fremdeles kikker innom bloggen. Jeg kommer til å bli litt mer aktiv på bloggen og kommer med noen veldig spennende nyheter om ikke lenge. Idag har jeg en ny oppskrift til dere som elsker sjokolade og penøttsmør.

Dette trenger du:
100g Smør
100g Melkesjokolade
100g Mørk sjokolade 
2 Egg
2 Eggeplommer
120g Sukker
100g Mel
Ca. 6 ts Peanøtt smør

Til denne fondanten har jeg brukt en ny type sjokolade. Jeg har prøvd `bitter sjoklade 71% Kakao` fra Select. Dette er en fantastisk god sjokolade som setter utrolig god og sterk smak i bakevarer, alt fra kremer, kaker, sauser osv. Select food with flavor har alt du trenger for å få til vellykede bakeprodukter, og du finner mange fristelser på deres hjemmeside som er: http://shop.selectflavour.com. Det som er flott med produktene er at du får bestilt i store mengder, så det holder så lenge. Her er den sjokoladen jeg har brukt denne gangen Bitter sjokolade

Ha egg, eggeplommer og sukker i en bolle og mix på middels-høy hastighet til du får en luftig og lys eggedosis.

Mål opp 100g bitter sjokolade og 100g melkesjokolade.

Smelt sjokoladen over et vannbad eller forsiktig i mikroen. 

Smelt smøret i mikroen og tilsett smør og smeltet sjokolade i eggedosisen. Bland godt.

Ha til slutt i melet.

Smør fondant former med smør, og fyll litt under halv form med røre. Ha 1ts med peanøttsmør midt i formen og fyll opp resten av formen så den er 3/4deler full.

Stek i ovnen på 160g varmluft i ca 12-15minutter. Dette vil variere fra ovn til ovn, men følg litt med. Fondanten er ferdig når toppen av kaken er fast.


Jeg er ikke så glad i peanøttsmør selv, men forloveden min elsker det. Utrolig god følelse og åpne en liten bit av fondanten og se sjokolade og peanøttsmør renne ut. Dette er en relativt mektig dessert, men med litt bær eller is ved siden blir det en fantastisk god kombinasjon.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar