Hvitløksbrød/Loff


God dag alle sammen :) 

Jeg elsker hvitløksbrød!! Nå har jeg laget en loff, som først og fremst er super god, men passer også perfekt til å lage hviteløksbrød av.



Dette trenger du:
25g Fersk gjær
4dl Lunkent vann
625dl Mel
1/2ts Sukker
1/3ss Salt
1/3dl Olje

Hvitløkssmør
50g Smør
1 Hvitløks fedd
Ost

Så god loff!!

Løs opp gjæren i halvparten av vannet. Vannet må være lunkent.


Ha deretter i resten av ingrediensene til loffen.

Kjør det sammen i en kjøkkenmaskin i 10minutter. Røra er rennende, men ikke tilsett noe mer mel før etter heving. La deigen heve i 1time på et lunt sted.

Etter deigen har hevet, skjær deigen i to, og kna i litt mer mel. Ha deigen i en liten brødform, denne er ca 15cm lang, og oppskriften holder til to små eller en stor loff. La loffen etterheve i 20minutter. Stek deretter i ovnen på 200g i 20minutter.

 Så fin loff :D!

Lag hvitløkssmøret. Bland romtemperert smør og finhakket hvitløk sammen. Skjær loffen i skiver, og smør på et passe tykt lag med hvitløkssmør. Ha deretter på litt ost :)

 Stek videre i ovnen i ca 10minutter.

Disse ble helt perfekte, og passet meg utrolig godt som kveldsmat!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar