Wedding Cake with real flowers

God dag alle sammen!! Jeg fikk en mulighet til å lage en bryllupskake, og selvfølgelig hoppet jeg på kjangsen for å bevise at DETTE klarer jeg!! Paret ønsket seg kake på tre etasjer, og dekorert med ekte blomster! Her får du bilder og tekst på fremgangsmåten jeg har brukt når jeg har laget denne kaken :)



Dette trenger du til etasje 1: (Sjokoladekake med vaniljekrem og jordbær)
250g Smeltet smør
4 Store egg
500g Sukker
6ss Kakao
2ts Vaniljesukker
3ts Natron
450g Mel
6dl Kefir

1 Porsjon hjemmelaget Vaniljekrem (Eller kjøpe 1pk vaniljekrem)
1 Kurv Jordbær


Start med å smelte smøret i mikrobølgovn eller i en kjele. Bland egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland deretter i smeltet smør.

Sikt sammen alt det tørre. Jeg sikter 5 ganger.

Ha det tørre i eggedosisen. Og bland med en miksmaster.

Ha deretter i kefir og bland det godt inn til du får en helt klumpfri røre.

Ha røra i en rund form. Jeg brukte en form på 27cm i diameter. Stek kaken på 200g i ca 45minutter. Sjekk med en stekenål at kaken er stek helt imellom.

La kaken avkjøle seg. Skær av toppen på kaken slik at den blir helt rett. Skjær kaken i to lag.

Lag en porsjon smørkrem. Ha smørkremen i en sprøytepose med en stor rund sprøytetipp. Sprøyt ut 2 slanger rundt hele kaken. Dette lager en "dam" slik at ikke fyllet renner ut.

Bland sammen 100g romtemperert smør og 300g melis. Ha deretter i 1ts vaniljesukker og 2ss melk.

Ha vaniljekremen i midten av kaken.

Skjær opp jordbær og trykk de ned i vaniljekremen.

Ha på det øverste lage av kaken. Bruk en spatula for å fordele kremen godt rundt kaken og på toppen av kaken.

Kle deretter kaken med hvit marsipan. Jeg kjøpte vanlig marsipan og farget den med hvit maling som du får kjøpt hos Kitchn og kakeboksen.no. Rull ut marsipanen, og legg over kaken. Legg forsiktig marsipanen inn til kaken, begynn på toppen og jobb deg nedover. Skjær av ekstra marsipan med en liten kvin.

Brukte rester av smørkremen til å lage små perler rundt kaken.

Da det skal være flere etager innebærer det litt bygging. Mål neste etagen på kaken. Ca 1cm inn fra neste form, lager du et litet kryss med en kniv.

For å støtte kaken slik at den ikke synker sammen, kjøpte jeg plastikkrør på biltema. Sett røret i kaken og lag et litet merke så den er akkurat like høy som kaken. Skjær av, og plasser i kaken.

Dette trenger du til etasje 2: (Bløtkake med bringebærkrem, vaniljekrem og bær)
6 Egg
180g Sukker
180g Mel
1,5ts Bakepulver


Fyll:

1 Litet glass med bringebær syltetøy
2,5dl Fløte
1 Kurv jordbær

1 Porsjon hjemmelaget Vaniljekrem (Eller kjøpe 1pk vaniljekrem)
3dl Fløte
1pk Bringebær

(Laget først en annen versjon, men den ble helt ødelagt, så bildene varierer litt fra beskrivelsen)
Ha 6 egg og 180g sukker i en bolle og miks til du får en ordentlig fluffy og tykk eggedosis.

Mål opp 180g mel og 1,5ts bakepulver, og sikt det godt sammen. Bland det godt inn i eggedosisen, pass på så ikke det blir noen klumper, men ikke bland for lenge, da går all luften ut.

Ha røra i en rund form, jeg brukte 24cm. Stek i ovnen på 175g i 30minutter.

La kaken avkjøle seg helt før du tar den ut av formen.

Skjær kaken i 3 lag.

Siden det er så utrolig varmt i disse dager, rullet jeg ut hvit marsipan og la rundt kanten av kaken istedet for smørkrem.

Fylte første lage med 5dl vaniljekrem blandet med 3dl pisket kremfløte, og bringebær.

Pisk opp 2,5dl fløte til krem, ha deretter i 2dl bringebærsyltetøy og bland det godt sammen.

Lag en dam rundt kaken av marsipan, og fyll med brinbærkremen.

Hadde så på jordbær.

Kle hele kaken med smørkrem slik som etage 1, rull ut marsipan og kle kaken. Lag 4-5 hull og ha i plastikkrør til støtte, slik som ble vist på etage 1. Klipp deretter til kakebrettet slik at det blir akkurat like stort som kaken.


Dette trenger du til etasje 3: (Redvelvet med cream cheese frosting)
3 Store eggehviter
1 Rød farge fra Wilton
2ts Vaniljesukker
150g Mel
50g Maizena
200g Sukker
3ts Bakepulver
2ts Kakao
1/2ts Salt
60g Solsikkeolje
60g Smør
120g Fløte

Fyll:
200g Tofutti Cream Cheese (Denne er laktosefri)
110g Smør
1pk Melis

 Bland sukker og smør godt sammen.

Ha eggehviten, vaniljesukkeret og rød farge og bland det godt sammen.

Ha oljen i smørkremen og bland det godt sammen til det blir fluffy.

 Sikt sammen alt det tørre.

Bland det tørre inn i smørkremen.

Ha i eggehvitblbandingen.

Ha til slutt i fløten, og bland alt godt sammen til du får en klumpfri røre.

 Ha røra i en 20cm rund form, og stek i ovnen på 175g i ca 40minutter. Kan variere litt fra ovn til ovn.


Brukt denne kremosten da denne bryllupskaken skal være helt laktosefri.

Ha kremosten og smøret i en bolle og bland det godt sammen.

 Ha deretter i litt og litt av melisen.

Rull ut hvit marsipan, og legg rundt kanten av kaken. Ha på kremosten.

Legg på topplaget av kaken og kle kaken med krem. Dekk med marsipan.

Når alle etasjene er ferdige er det på tide å sette sammen kakene. Legg litt smørkrem imellom kakelagene, og sprøyt ut perler rundt sidene på etasjene.

Jeg pyntet kaken med rosa roser, hvit roser, brudeslør, rosa ildtopp, en blomst jeg ikke husker hva heter og sølvperler.

 Start med bunnen av kaken. Begyn med rosene og fyll deretter på med de mindre blomstene. Satte til slutt i perlene.


Laget en ring av blomster på toppen, og satte bryllupsparet på toppen :)


Kaken sett fra siden :) 

Dette er den aller første bryllupskaken jeg noengang har laget, og må si jeg ble veldig fornøyd med resultatet! Brudeparet ble også veldig fornøyd med kaken :) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar