Sitronpai med marengs


God fredag alle sammen! 

Nå er det snart helg igjen :) Nå har jeg endelig klart å finne en perfekt kombinasjon til en sitronpai. Jeg fikk til en perfekt tynn bunn, men en god søt sur sitron krem, og heavenly marengs :) Denne burde absolutt prøves hvis du er glad i sitron :)

Dette trenger du:
175g Smør
250g Mel
1/2ts Salt
5-8ss Vann

3 Store sitroner
3dl Sukker
4 Egg
125g Smør

3 Eggehviter
185g Sukker

Kutt smøret i terninger, og ha smøret, melet og saltet i en bolle.

 Smuldre det sammen med en kjøkkenmaskin, eller for hånd. Tilsett deretter litt og litt vann til du får en fastere deig. Ta deretter deigen ut av bollen og ha det på en benk. Kna deigen godt sammen til den blir fin og fast.

Pakk deigen inn i plastfolie eller plastpose. Ha deigen i kjøleskapet i 30minutter.

 Ha eggene, sukkeret og saften fra sitronene i en kjele. Kok det opp på middels varme til det tykner. Ta røra av kjelen og la det avkjøle seg.

Rull deigen ut på benken. Ha deretter deigen i en pai form. Bruk en gaffel og prikk hull i hele paibunnen. Ha et bakepapir over paien, og fyll med mandler eller tørre erter. Stek i ovnen i 15minutter på 200grader. Ta deretter ut paien, og ta bort bakepapiret med mandlene. Stek paien videre i 5minutter.

Visp 125g smør mykt, og tilsett sitronblandingen. Visp det godt sammen til du får en fin og jevn krem. Ha sitronkremen i paiformen, og sett i kjøleskapet til det stivner.

Visp eggehvitene stive, og tilsett litt og litt sukker mens du visper. Fortsett å visp til du får en stiv marengs. Ha i en sprøytepose og sprøyt ut små marengs topper.

Bruk en creme brulee brenner for å få en fin gyllen farge på marengsen.


Du får et fint tykt lag med sitronkrem :D! Jeg er såå fornøyd med denne oppskriften :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar