Nå er det en stund siden jeg har fått laget noe godt, da jeg har vært to uker i Hellas.
Igår begynte jeg igjen, og min kjære hadde veldig lyst på sjokolade donuts, så da ble det det :)
Dette trenger du:
Donuts
60 g smør
250 ml melk
60 g vann
1 pk gjær
ca 540 g mel
3 ss sukker
frø av 1/2 vaniljestang
1 ss vanilje ekstrakt
3 eggeplommer
250 ml melk
60 g vann
1 pk gjær
ca 540 g mel
3 ss sukker
frø av 1/2 vaniljestang
1 ss vanilje ekstrakt
3 eggeplommer
Sjokoladeglasur
180 g melis
2 ss kakao
3-4 ss melk
2 ss kakao
3-4 ss melk
Varm opp vann, smør og melk til 37grader og ha deretter i gjæren.
Bland sammen alt det tørre, og ha deretter i eggeplommene.
Ha deretter i melkeblandingen og kjør deigen i en mikser eller kna godt. Miks i minst 5 minutter. Tilsett mer mel hvis den fortsatt er våt.
Lag donutsene
Bruk et start glass og et mindre glass til å lage donutsene.
Legg ett håndkle over donutsene og la de heve i ca 30min - 1time.
Bland sjokolade glasuren mens deigen hever. Bland sammen kakao og melis.
Ha deretter i melk.
Ha olje i en kjele eller frityrsteker på ca 165grader.
Når donutsene får denne fargen er de ferdige.
Dypp donutsene i sjokolade glasuren.
De ble utrolig, og alle i huset elsket dem!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar