Åtteflettet loff


God dag alle sammen :) 

Forrige uke på Hele Norge Baker måtte deltakerene lage en 8flettet loff. Jeg ble utrolig fascinert av konseptet, og tenkte at dette måtte jeg jo bare prøve. Dette er altså mitt aller første forsøk, og i innlegget er det en video som viser hvordan man fletter loffen.


Dette trenger du:
500g Mel
350g Melk
15g Gjær
10g Salt
10g Sukker
50g Smør

1egg til pensling

Ha melk og smør i en kjele. Ha på lavtemperatur slik at smøret akkurat smelter.

Ha blandingen i en større bolle, tilsett gjæren og bland godt til gjæren er helt oppløst. Tilsett deretter alt det tørre. Elt i en kjøkkenmaskin eller for hånd i 10minutter. Tilsett litt mer mel hvis deigen fortsatt er våt, du skal kunne ta i deigen.


Se på videon for å se hvordan man fletter loffen.

Når du har flettet loffen, setter du den på et bakebrett med bakepapir. La loffen heve i ca 1time. Ha et kjøkkenhåndkle over mens den hever.

Etter loffen har heva pensler du loffen med egg.

Stek i ovnen på 190g i 45minutter.

Ble utrolig fornøyd med utseende. Men neste gang blir den perfekt :)

2 kommentarer: