Sommermakron


God dag alle sammen :)

Nå begynner sommeren å nærme seg med storm skritt. I årets sesong av Hele Norge Baker skulle deltakerne lager Pascal sin sommermakron. Jeg tenkte siden jeg klarer å lage makroner er ikke dette noe problem, men ALT gikk feil den dagen...


Makron
140g Mandelmel
185g Melis
4 eggehviter
60g sukker

Creme Mousseline
200g Melk
115g Sukker
45g Maizena
2 Eggeplommer
180g Smør

1pk Bringebær

  1. Sikt mandelmel og melis sammen.
  2. Pisk opp eggehviten sakte, og tilsett litt og litt sukker til du får en glatt og blank marengs.
  3. Bland mandelmelet sammen med marengsen.
  4. Tegn opp to store sirkler på et bakepapir (20cm). 
  5. Ha makronmassen i en sprøytepose og ha på bakepapiret.
  6. Sett til tørkning i 30min, og stek deretter på 160g i 12-15minutter.

Kok opp melken. Pisk eggeplommer og sukker i en bolle. Tilsett maizenna og bland det godt sammen. 

 Ha melken i egg-sukker blandingen. Bland det godt sammen og ha tilbake i kjelen.

Kok det opp til du får en tykk krem. Tilsett 90g smør mens blandingen er varm. Ha i kjøleskapet til kremen er kald. Når kremen er avkjølt tilsett resten av smøret og bland godt.

Makronen min ble ikke seende ut som en makron :P

Plasser bringebærene langskanten av makronen.

Ha kremen i midten av kaken. Kremen ble ikke som den skulle, men ordna seg tilslutt.

Ha den andre makronen på toppen av kaken and voila!! Makronen ble feil, kremen ble feil, men alt ordna seg tilslutt og smaken ble veldig god hvertfall :)



2 kommentarer:

  1. Hoi hoi Juulie :D Du er helt rå!! Hilsen fan nr. 1

    SvarSlett