Skoleboller og boller

Idag fikk jeg veldig lyst til å lage boller og skoleboller. Orket ikke lage alt fra bunn, så juksa litt å brukte ferdig bolle-pose mix og ferdig vaniljekrem. Legger med en oppskrift på boller hvis man vil lage fra bunn av, oppskrift fant jeg på FruTimian.

Dette trenger du:


100 g smør

 550 g 

hveteme
l

90 g sukker

½ ts bakepulver

1 ts kardemomme

¼ ts salt

1/2 dl melk

50 g gjær eller 1 pk tørrgjær

1 egg til pensling

Smuldre smøret i melet. Det kan gjøres for hånd eller i en food processor. 
Bland i resten av det tørre. Bruker du tørrgjær blander du det inn sammen med resten av det tørre.
Varm melken til 37 grader og rør ut den ferske gjæren i den hvis det er det du bruker. 
Mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet, tilsetter du væsken i en stråle. 
Elt deigen godt sammen til alt melet et godt innarbeidet og deigen begynner å slippe bollen så vidt. Dette er en forholdsvis løs deig, men vær ikke bekymret av den grunn.
Dekk bollen med et bakeklede eller plastfolie og sett den på et lunt sted til heving. 
Den skal heve til den har blitt omtrent dobbelt så stor. Det tar omlag 45 minutter.

Jeg la noen sjokoladebiter i noen av bollene, noen med vaniljekrem inni, og for å lage skolebrød trykker du midten av bollen ned og har eggekrem i midten. 

Stek bollene i midten av ovnen i 8-10minutter. 
Nå skolebollene er avkjølt kan du ha litt melisglasur rund kantene og ha på litt kokos. 


YUMMY!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar