Rund Loff



God kveld alle sammen!

Loff, rundstykker, brød, boller all gjærbakst er så gøy å lage! Elsker å lage gjærbakst, er så gøy å se hvordan en liten deig kan bli en så stor og fin loff :D!




Dette trenger du:
500g Mel
2ss Smør
3dl Melk
25g Gjær
3ts Salt
Valmuefrø
1 Egg til pensling

Ha mel, salt, gjær og smør i en bolle. Smuldre det sammen.

Varm opp melken til 37grader, ha melken i melblandingen. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 5minutter, eller for hånd. 

Ha deigen i en bolle, dekk bollen med klut, og la deigen heve i en time.

Når deigen er ferdig hevet, knar du deigen godt, lag en stor runding og legg den på et bakepapir.

Pisk sammen egget, og pensle hele deigen med egg. 

Ha deretter på ønsket mengde med valmuefrø.

  Stek i ovnen på 200g i 50minutter.

Første gangen jeg laget rund loff, så den var fortsatt litt rå inni og måtte inn i ovnen litt igjen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar