Sitron Cupcakes med Marengs og Lemon Mousse


God mandag alle sammen :)

Idag har jeg prøvd ut Manuela sin sitron cupcake oppskrift, og prøvd ut to forskjellige fantastiske frostinger :). 


Dette trenger du:
115g Smør
2ts Vaniljeextract
2 1/2dl Melk
250g Mel
1ts Bakepulver
1/2ts Salt
190g Sukker
3 Eggehviter
1ts Sponge Cake Stabilizer (Ikke nødvending, men kan kjøpes hos Kitchn)
Saft fra 2dl Sitron

Ha romtemperert smør i en bolle og miks godt i noen minutter. Ha deretter i melk, vaniljeextract (eller vaniljesukker), mel, bakepulver, salt og sukker. Miks det godt sammen.


Ha til slutt i SP og eggehvite. Miks godt til du får en fin og jevn røre.

 Slik ser SP ut.

Ha tilslutt i sitronsaften, og miks det godt.

Idag laget jeg cupcakene mine i disse fantastisk søte cupcake formene fra Martha Stewart. Disse kan man kjøpe hos gaver & glass i Kongsvinger.

Brukte kun de gule idag, og sparer de rosa til noen andre cupcakes.

Bruk en iskremskje til å foredele røra i formene. Denne røra holder til ca 24cupcakes.

Stekes i ovnen på 200g i 15minutter.

Bland eggehviten fra 2egg til det blir stivt. Tilsett 60g sukker og 2ts sitronsaft. Ha marengsen på cupcakesa, og bruk en creme brulee brenner til å brenne marengsen litt.

Jeg er så fornøyd med utseende på disse cupcakesa! Elsker de :)

Jeg prøvde også ut noe nytt som jeg har fått av Gaver & Glass, Lemon Mousse. Det er et pulver som man får i flere smaker. Ha 50g pulver og 60ml vann i en bolle og bland det godt. La det stå i 5min så det tykner litt.

Ha i 2,5dl fløte og miks det til du får ønsket konsistens.

Fyll kremen i en sprøytepose.

Sprøyt ut kremen på cupcakesa :)

Kremen fikk en utrolig fin og frisk smak, og så enkel å lage :). Disse mousse smakene kan brukes på kaker og cupcakes, og anbefaler dere å prøve de :).

1 kommentar: