På mylittlekitchen fant jeg en oppskrift på mississippi mudpai iskake. Denne så utrolig god ut, så jeg prøvde å lage den:) da det bare er meg og kjæresten er i hus så laget jeg kake i min mini hjerte form på 13cm.
Dette trenger du:
Dots bunn:
2pk med dots
80g smør
Cookie Dough:
85g smør
100g Sukker
50g Brun Sukker
1ts Vaniljesukker
1Egg
130g mel
1/2ts natron
150g hakke melkesjokolade
Cookie dough iskrem:
3Eggeplommer
1dl Sukker
3dl Kremfløte
1Vaniljestang
1porsjon cookie dought
Sjokoladeganache:
100g mørk sjokolade
50g Fløte
Knus oreokjeksen, bland den knuste kjeksen med smør og trykk den godt i en form. (24cm)
Lag cookie doughen:
Ha det brune og hvite sukkeret, og smøret i en bolle.
Bland smøret og sukkeret godt sammen. og tilsett vaniljeekstrag og egg.
Tilsett deretter mel og natron og bland alt godt sammen.
Pakk deigen godt i plasfolie og la den ligge i kjøleskapet til du trenger den
Cookie Iskrem:
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett deretter vaniljefrø fra vaniljestangen.
Pisk fløten til krem i en annen bolle, og bland det sammen med eggedosisen.
Lag små kuler med cookie doughen og bland det sammen med kremen.
Hell det over dots bunnen og sett i fryseren.
Sjokoladeganache:
Kok opp fløten eller i mikroen. Tilsett deretter sjokoladen og bland til all sjokoladen er smeltet.
La den avkjøle seg litt før du brer den over iskaken og sett den tilbake i fryseren.
Smelt deretter hvit sjokolade og bre over kaken som pynt.
Litt usikker på hvorfor, men isen laga bobbler i sjokoladen.
Den ble litt rennende, men orka ikke vente lengre. Den stor i frysa i over 6timer, og var fortsatt ikke helt fast. Men den ble utrolig god :)
Kjæresten er ikke noe glad i hvit sjokoladekrem, så han endte opp med å spise restene av dots blanding og is blandingen, det syntes han var kjempe godt!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar