Frisk Fondantkake

For en stund tilbake fikk jeg i oppdrag av å lage en frisk bløtkake/marsipankake og en suksessterte til en flott dame som ble 60år igår :) Jeg fikk frie tøyler til dekorasjon og innhold :) Da det var sånn kveld i Gågata, var jeg og så litt på hvordan ting foregikk hos Gaver og Glass. Fikk lov til å prøve litt ting og hjelpe litt til, som var veldig koselig. Det stod noen kakeummies der, som vi kunne pynte. Den ene kaken passet perfekt til kaken jeg laget igår, og har dermed hatt stor inspirasjon fra Gaver og Glass til hvordan denne kaken ble seende ut. 

Dette trenger du:
White cake

175g mel (700g)
2ts bakepulver (8ts)
1/4ts salt (1ts)
113g smør (452g)
200g melis (800g)
8eggehviter (16eggehviter)
1ss vaniljesukker (4ss)
1dl fløte (4dl)
1/8ts siton (1/2ts)

Fyllet
Kremfløte
Vaniljekrem (kjøpte ferdig denne gangen, men oppskrift på vaniljekrem finner du her)
3Kiwi
1kurv med jordbær


Pisk sammen eggehviter og melis til marengs. Ca 10min. Bland deretter i alt det tørre og bland godt. Tilsett fløte, smeltet smør og siton og bland godt. Ha i ønsket farge på kaken. Ha det i en rund for, 26cm. Stek i 30-40minutter på 175grader.

Jeg ville ha en hjerteform til kaka, og fant en kjempe fin en hos Gaver og glass som var ganske stor, som gjorde at kaka ble litt tynn. Og jeg kunne bare dele den i 2. 
Jeg la derfor ett lag med vaniljekrem på bunnen, la etterpå ett lag med oppkuttede kiwi, og så ett lag med oppkuttede jordbær. La deretter på kaketoppen, og la ett tynt lag med krem rundt. La fondant rundt hele kaken, da det blir enklere å  dekorere kaken. Fikk ett lite problem når jeg dekorerte kaken for kreme inni begynte å smelte litt. Men det irket som det gikk bra til slutt, håper bare at den smaker like godt som den så ut :) 
Til dekorasjonen denne gangen brukte jeg forskjellige utstikkere fra Gaver og glass. 


Sånn ble kaka tilslutt :) Veldig fornøyd med hvor pen den ble!




Ble en liten crack i fondanten, men det går bra!

Brukte disse fantastiske utstikkerne! De er så utrolig enkle å jobbe med :)









4 kommentarer:

  1. Kaka ble veldig fin! Men jeg synes de rosene du lager for hånd blir mye finere :)

    SvarSlett
  2. Holdt på i 5timer :P orka ikke!! Men takk <3<3

    SvarSlett
  3. hørte at hun var veldig fornøyd med kaka
    hilsen hilde

    SvarSlett
  4. Ja ho sa det :) Det er så koselig å høre!!

    SvarSlett