Link til innlegget finner du her :)
Dere kan finne intervjuet på glomdalen.no, men siden man trenger bruker for å lese innleget mitt tenkte jeg å legge det ut her. Dere som har bruker kan bare gå inn ditt for å lese :) Det går også ann å få gratis prøve tilgang i 24timer.
Under bilde 1 står det:
MYE JOBB: Julie Søiland som står bak kakebloggen «The Sweetest Kitchen» bruker mye tid på å poste oppskrifter og bilder, men forteller at hun synes det er verdt all tiden hun bruker på det.
Deler alt på kakebloggen med 20.000 lesere
Julie Søiland (20) fra Sandefjord baker alt fra cupcakes og bursdagskaker til kjeks og is i tillegg til at hun deler alt hun lager på kakebloggen sin.
Julie Søiland bor nå i Kongsvinger for å ta sykepleierutdannelsen ved Høgskolestiftelsen i Hedmark. Utenfor studiene er hun hobbybaker i tillegg til at hun driver en blogg hvor hun poster forskjellige oppskrifter og bilder av det hun lager. Som student er Julie veldig travel, men prøver allikevel å bake så ofte hun kan. Som regel blir det bakeaktiviteter på kjøkkenet annenhver dag, men enkelte uker hender det at det bare er helger hun har tid til bakeinteressen.
Populær på kort tid
Julie Søiland startet bloggen, som hun har kalt «The Sweetest Kitchen», for litt over et halv år siden. Interessen for å bake har hun alltid hatt, men det var ikke før hun så et bakeprogram på TV at hun ville bake mer og prøve ut nye oppskrifter.
– Jeg så en kake på realityprogrammet «Hele Norge Baker» som jeg hadde lyst til å prøve ut. Bildet av kaken postet jeg på Facebook og fikk god respons, forteller Julie.
Flere anbefalte henne å starte en blogg, og på grunn av dette vokste interessen for baking enda mer. Nå har hun over 20.000 lesere.
– Å få så mange lesere på kort tid hadde jeg aldri sett for meg, forteller Sandefjord-jenta.
Positiv respons
Når Søiland poster et nytt innlegg på kakebloggen, får hun mye god respons.
– Å få positive tilbakemeldinger på det jeg lager, er god inspirasjon, forteller Julie.
Bloggen startet Julie for at også familien og venner i Sandefjord kunne få se hva hun lager. Da bloggen begynte å få mange lesere, fikk hun også tilbakemeldinger på kakene fra lesere hun ikke vet hvem er.
– At andre som ikke kjenner meg liker kakene mine og har lyst til å prøve selv, er veldig morsomt, forteller Julie, som også finner inspirasjon hos to andre kakeblogger.
Under bilde 2 står det:
KAKEGLAD: Hun studerer til å bil sykepleier, og elsker å bake på si.Blitt sponset
Ikke så lenge etter at Søiland startet med kakebloggen var hun innom en butikk i Kongsvinger, hvor hun fant mye nyttig til bakingen. Julie søkte om jobb i denne butikken, da det er dyrt å være hobbybaker i tillegg til student.
– Jeg fikk ikke jobb, men butikksjefen hadde funnet ut at jeg hadde en kakeblogg og vi inngikk en slags sponsoravtale, forteller Julie.
Avtalen gikk ut på at hun fikk bruke bakeutstyr fra butikken gratis, mot at de fikk postet bilder av baksten hennes på blant annet Facebook-siden deres.
– Dette kommer veldig godt med og gjør det lettere for meg å gjøre noe av det jeg interesserer meg mest for, sier Julie.
Åpen for bestilling
Etter at Julie Søiland begynte å poste bilder av kakene og det hun baker på nettet, fikk hun kakebestillinger fra både venner og familie. Hun har fått gode tilbakemeldinger på både smak og utseende.
– Jeg var vant til å bake for folk jeg kjente, så det var nytt for meg når ukjente ønsket å bestille av meg, sier Julie Søiland.
Hun har fått bestillinger på alt fra bursdagskaker til cupcakes. Kundene til Søiland forteller henne hvordan type kake de ønsker, og deretter tegner hun en skisse og viser kunden hva hun har tenkt til å gjøre før hun setter i gang med selve baksten.
Vil fortsette
Julie forteller at hun ikke hadde noen konkrete mål med bloggen da hun startet.
– Jeg startet bloggen for meg selv, og for venner og familie. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få så mange lesere, sier Søiland.
Julie forteller at hun er glad i å blogge og kommer til å fortsette fremover, også med bestillinger av kaker. Julie får god støtte fra familie og venner, og hun setter ekstra stor pris på forloveden som holder tålmodigheten oppe når Julie har fullt av kakebestillinger.
Under bilde 3 står det:
INSPIRERT: Å få positive tilbakemeldinger på det jeg lager, er god inspirasjon, sier Julie Søiland.
Jeg må si at det var veldig gøy å se bilde av ansiktet mitt på forsiden av glomdalen.no :D! Veldig stolt jente!
Det kommer i avis utgave også, så dette får dere også se iløpet av dagen :)
Hei! denne oppskriften er utrolig kul, av veldig bra blogger fra england. Det er avocado sjokolade cookies, men man smaker ikke avocadoen. det er en glutenfri oppskrift og har ikke prøvd den men mange som sier det smaker utrolig godt! Bare et forslag til noe du kan prøve å lage hvis du er interessert :) Anbefaler deg hvertfall å lese den! :) Elsker bloggen din! http://www.thelondoner.me/2013/11/triplechocofudge-avocado-cookies-gluten-free.html
SvarSlettHei! Hm, ja det er var jo litt interessant å ha avocado i cookies :) Den så jo sabla god ut, så det kan godt hende du ser den på bloggen etterhvert :)
SvarSlettTusen takk for forslag!
Mvh Julie