Sandefjords blad har også lagt ut oppskriften på Oreo iskaken jeg hadde laget da de kom på besøk. Nå er det på tide at jeg også deler denne kaken med dere trofaste lesere :)
Idag blir det et litt annerledes innlegg, da jeg legger ut det som har blitt lagt ut på nettet.
Dette trenger du:
Mandelbunn
100 gram grovmalte, skoldede mandler
100 gram melis
100 gram sukker
50 gram mel
5 eggehviter
Oreo is
5 desiliter fløte
3 egg
100 gram sukker
½ vaniljestang
1 pakke Oreo-kjeks
Pynt
5 pakker bringebær
Slik gjør du:
Kok opp 100 gram mandler i vann i fem minutter på høy varme. Hell ut vannet av kjelen og ha mandlene i en skål. Skyll gjerne mandlene i kaldt vann slik at de ikke er så varme. Trykk mandlene ut av skallet. Ha mandlene på et bakepapir og brett inn i ovnen på 70 grader. La de tørke i én time. Kvern mandlene, bre utover bakepapiret igjen, og ha på 100 grader i én time. Hvis mandlene fortsatt er litt våte, lar du de bare stå litt til. Avkjøl de kvernede mandlene før bruk.
Ha egg, sukker og vaniljefrøene fra vaniljestangen i en bolle. Miks til det blir eggedosis, dette tar omtrent fem minutter.
Lag krem av fløten, og tilsett deretter dette i eggedosisen.
Knus Oreo-kjeksen, og tilsett dette også i blandingen. Bland alt godt sammen.
Når kakebunnen er avkjølt, har du isblandingen oppi formen. Sett hele kaken i fryseren i minimum fem timer, slik at isen blir ordentlig stiv. Før servering pynter du kaken med bringebær.
For å glasere bringebærene på kaken, knuser du bærene fra én pakke. Kok dem opp i kjelen. Hell væsken over i en sikt for å få ut frøene, og ha sausen tilbake i kjelen. Kok opp litt til, slik at sausen tykner litt. Avkjøl. Pensle deretter de andre bringebærene forsiktig med sausen. Hvis kaken begynner å smelte underveis, kan det være lurt å sette den tilbake i fryseren i 15 minutter før den serveres.
Bildet er tatt av Olaf Akselsen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar