Sara bernard er en av mine absolutt favoritt jule snacks!! Dette er en oppskrift som jeg har fått av svigemor, og den er utrolig god!!! Burde absolutt prøves nå i juletiden :)
Dette trenger du:
Bunn
275g kransekakemasse
1 1/2dl sukker
2 eggehviter
Fyll
250g smør
3dl melis
2 eggeplommer
150g melkesjokolade
2ts vaniljesukker
2ss konjakk (kan utelates)
Sjokoladetrekk
150g melkesjokolade
20g flott matfett
Ha kranskekakemassen, eggehvitene og sukker i en bolle. Visp det godt sammen.
Ha røra i en stor sprøyte pose.
Sprøyt ut små sirkler på et bakepapir. Ha litt mellomrom da de hever litt. La de stå på benken i 30minutter før de stekes. Stekes på 175grader i 15-20minutter.
Mens bunnene er i ovnen lager du fyllet. Start med å blande smøret mykt.
Ha i melisen og vaniljesukkeret, bland til en fin smørkrem.
Tilsett en og en eggeplomme og bland godt.
Ha i 2ss konjakk hvis man ønsker. Dette gir en veldig god smak.
Rasp sjokoladen.
Tilsett i smørkremen.
Bland sjokoladen godt inn i kremen.
Når bunnene er ferdige lar du de avkjøle helt før du tar de av brettet.
Bruk en teskje for å fordele fyllet på bunnene. La de stå i kjøleskapet i 30minutter eller frysa i 15 slik at fylle stivner helt.
Smelt sjokoladen og matfettet over et vannbad. Dypp kjeksen forsiktig i sjokoladen, sett på et brett og sett tilbake i kjøleskapet.
Mmmmmh!
Denne oppskriften holder til ca 30 småkaker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar