Sara Bernard

Sara bernard er en av mine absolutt favoritt jule snacks!! Dette er en oppskrift som jeg har fått av svigemor, og den er utrolig god!!! Burde absolutt prøves nå i juletiden :)

Dette trenger du:
Bunn
275g kransekakemasse
1 1/2dl sukker
2 eggehviter

Fyll
250g smør
3dl melis
2 eggeplommer
150g melkesjokolade
2ts vaniljesukker
2ss konjakk (kan utelates)

Sjokoladetrekk
150g melkesjokolade
20g flott matfett


Ha kranskekakemassen, eggehvitene og sukker i en bolle. Visp det godt sammen.

Ha røra i en stor sprøyte pose.

Sprøyt ut små sirkler på et bakepapir. Ha litt mellomrom da de hever litt. La de stå på benken i 30minutter før de stekes. Stekes på 175grader i 15-20minutter.

Mens bunnene er i ovnen lager du fyllet. Start med å blande smøret mykt.

Ha i melisen og vaniljesukkeret, bland til en fin smørkrem.

Tilsett en og en eggeplomme og bland godt.

Ha i 2ss konjakk hvis man ønsker. Dette gir en veldig god smak.

Rasp sjokoladen.

Tilsett i smørkremen.

Bland sjokoladen godt inn i kremen.

Når bunnene er ferdige lar du de avkjøle helt før du tar de av brettet.

Bruk en teskje for å fordele fyllet på bunnene. La de stå i kjøleskapet i 30minutter eller frysa i 15 slik at fylle stivner helt.

Smelt sjokoladen og matfettet over et vannbad. Dypp kjeksen forsiktig i sjokoladen, sett på et brett og sett tilbake i kjøleskapet. 




Mmmmmh!

Denne oppskriften holder til ca 30 småkaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar