Sjokolade Croissant

Når jeg bodde i utlandet hadde vi en helt fantastisk sjokolad croissant på skolen, og tenkte å prøve å lage disse selv.

Dette trenger du:
325g Hvetemel
1 ½dl Vann
20g Gjær
15g Smør
2egg
1 1/2ts Sukker
1/2ts Salt
325g Romtemperert smør
1 egg + 1ts Kaldt vann til pensling


Smelt 15 gram smør og la det avkjøles. Rør ut gjæren i det kalde vannet. Bland alle ingrediensene, unntatt den store smørmengden, og elt det sammen til du får en glatt og fin deig. Form deigen til en rund ball, legg plast over og sett hele bakebollen i kjøleskapet i 15 minutter.

Mens deigen står i kjøleskapet klemmer du smøret utover et bakepapir – gjerne i silicon – i en firkant på 30 x 30 cm. Legg bakepapiret på et stekebrett og sett det i kjøleskapet.

Ta ut deigen. Strø rikelig med mel på bordet og kjevle ut deigen til et kvadrat på 45 x 45 cm. Bruk en linjal så du vet at målene blir riktig. Da er det lettere å få et godt resultat. Løft opp deigen og strø på mer mel hvis den begynner å feste seg. Børst av overflødig mel på oversiden. Legg deretter smøret på deigen og brett deigen over smøret. Brett sammen deigen, og rull den deretter ut til 45 x45 igjen. Gjør dette to ganger til. 

Deretter skjærer du ut lange trekanter i deigen. 

Putt en sjokoladebit, mørk sjokolade er veldig godt, og rull croissantene. Pensle med egg og vann og la de heve i ca 2 timer.

Stek de på 200 grader i ca 15minutter. 


Disse er fylt med sjokolade og ble UTROLIG gode:)1 kommentar: