Sjokoladekake med vaniljekrem og smørkrem

Til en bursdagfest ifjord sommer fant jeg ut at jeg skulle prøve å lage en ny type kake. Kikket litt rundt på nettet og satt sammen min egen versjon. Endte opp med en sjokoladekake delt i to med vaniljekrem i midten, og ett lag med smørkrem på toppen, toppet med marsipan.


Dette trenger du:
Kakebunn:
150 g mykt, brunt sukker
100 g sukker
2 eggeplommer
2 egg
25 g smør
1 ¾ dl melk
175 g hvetemel
25 g bakekakao
2 ts bakepulver


Sette stekeovnen på 170 grader varmluft. 
Brukes til to rundformer på 22cm. 

Ha brunt sukker og hvitt sukker sammen med 2eggeplommer og 2egg i en miksmaster, og miks til det blir en luftig eggedosis. 
Smelt smøret i en kjele og ha i melken. 
Bland sammen hvetemel, kakao (eventuelt oboy) og bakepulver. 

Når eggedosisen er ferdig, blander du i melken og smøret mens mikseren går. Skru den av og ha i melblandingen. Rør røra sammen med en slikkepott og fordel røra i den formen du vil bruke. Stek kakene i ca 20-25 minutter. Bruk en gaffel for å sjekke at den er godt gjennomstekt, og avkjøl på rist når den er ferdig.

Oppskrift på vaniljekrem finner du her, og oppskrift på smørkrem finner du her.

Legg vaniljekreme mellom de to sjokoladekakebunnene. Smør smørkremen på toppen av kaken, og bre marsipan på toppen. Pynt den på ønsket måte.


Slik ble kaken seende ut:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar